Fluffigt goda semlor

Hej fina ni 💕 

IgĂ„rkvĂ€ll bestĂ€mde jag mig för att baka semlor idag och oj vad gott det blev. Dom blev sĂ„dĂ€r lagomt fluffiga och goda 😍 HĂ€r fĂ„r ni receptet. 
(null)

Hoppas ni har en fin dag 💕 
Recept pÄ 14 semlor

Semledeg:
    • 50 g jĂ€st 
    • 100 g smör/margarin
    • 3 dl mjölk
    • 1 st ekologiskt Ă€gg 
    • 0.5 tsk salt
    • 2 tsk kardemumma 
    • 1 dl socker
    • Ca 9dl vetemjöl 
(null)

  1. Smula ner jĂ€st i en bunke. 
  2. MÀt upp smöret i en kastrull och smÀlt det. HÀll pÄ mjölken och rör om och lÄt det bli fingervarmt. 37°C
  3. HĂ€ll lite av degspadet över den smulade jĂ€sten och rör tills den lösts upp. HĂ€ll sedan pĂ„ resterande. 
  4. TillsÀtt strösocker, salt, kardemumma och Àgg. Rör om.
  5. Rör ner vetemjölet lite i taget. Ta gĂ€rna hjĂ€lp av en köksmaskin. 
  6. Arbeta ihop till en blank fin deg som slÀpper bunkens kant.
  7. Ta upp degen pĂ„ bakbordet och knĂ„da den. Dela sedan upp den i 14 smĂ„ bollar. 
  8. Gör till jĂ€mna, slĂ€ta bollar och lĂ€gg pĂ„ en plĂ„t som du klĂ€r med bakplĂ„tspapper. LĂ€gg över bakduk och lĂ„t jĂ€sa ca 30minuter. 
  9. Vispa sedan upp 1 Ă€gg och pendla försiktigt bollarna innan du tar in dom i ugn. 
  10. GrÀdda semlebullarna mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter.
  11. SkĂ€r av locket pĂ„ semlebullarna. Gröp ur lite av inkrĂ„met. 
(null)

Fyllning:
  1. 350g mandelmassa 
  2. 1.5 dl mjölk (uppvÀrmd)
  3. InkrĂ„met (Det du grĂ€vde ur semlan) 
12. Vispa ihop fyllningen och vispa Ă€ven upp grĂ€dde. 
13. Fyll semlan med mandelmassan och spritsa sedan pĂ„ valfri mĂ€ngd grĂ€dde. TĂ€nk ca 1/2 dl grĂ€dde per semla. 
14. Avsluta sedan med att sikta florsocker uppe pĂ„ locket. 

(null)

Servera direkt  đŸ’• 
(GĂ„r Ă€ven bra att frysa in bullarna utan fyllning) 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bakatmedsandra.blogg.se

Passion för bakning

RSS 2.0